TARİHÇE

19.03.2024 38

8 Kasım Anaokulu, 2002–2003 Eğitim Öğretim yılında ortaokul bünyesinde hizmete açılmıştır. 2023 yılında ortaokul kısmından ayrılarak bağımsız anaokulu olmuştur. Okulumuzda  3 sınıf bulunmaktadır. Anaokulu bahçesi oyun parkı, trafik pisti, bitki yetiştirme alanları ile aktif olarak kullanılmaktadır. Okulumuz  1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 6 öğretmen, 1 personel ve 110 öğrenciyle 8.30-17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Okulumuz; Okul öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliğince belirlenen hükümlerle yönetilmekte olup Milli Eğitim Bakanlığının okulöncesi müfredatı doğrultusunda, 36–66 ayları arasında bulunan çocuklara yaparak yaşayarak öğrenme ilkesinden yola çıkarak hedef davranışlara ulaşmayı amaçlayan eğitim çalışmaları yapılmaktadır. Eğitimimizin ayrılmaz bir parçası olan ailelerimizi eğitimimize dâhil etmek için sistemli olarak aile katılımı çalışmaları yapılmaktadır.